010 303 90 45 info@smwr-rijnmond.nl

Werkgebieden

Wij zijn actief in de Rotterdamse wijken: Afrikaanderwijk, Bloemhof, Carnisse, Feijenoord,  Hillesluis, Katendrecht, Kop van Zuid, Oud-Charlois, Kleinpolder, Landzicht, Overschie, Schieveen, Zestienhoven), Pendrecht, Tarwewijk, Vreewijk, Wielewaal,  Zuidwijk, Hoogvliet Beverwaard, Lombardijen en Sportdorp.

Visie

Elk kind verdient een goede start in het leven. Onze schoolmaatschappelijk werkers helpen om belemmeringen daartoe uit de weg te ruimen. Zij zijn nieuwsgierig naar de beleving van kinderen en hebben een brede blik. Daardoor analyseren zij niet alleen aan de hand van problemen, maar kijken zij vooral naar kansen. Zij mobiliseren actief versterkende krachten in de wereld van het kind. Zo vormen zij een schakel tussen school, thuis en buurt. SMWR ziet de school als werkplaats voor onderzoek, overleg en samenwerking. Met als doel: een kind dat met plezier en enthousiasme goed functioneert in en buiten school.

Lees hier onze gehele visie

Kernwaarden

Nieuwsgierigheid naar wat kinderen beweegt is onze drijfveer.

Wij stimuleren kinderen actief in het werken aan verbeteringen van hun situatie. Hun eigen ideeën geven vaak de beste, onverwachte en verrassende resultaten, zo is onze ervaring. Soms zijn oplossingen eenvoudiger dan je denkt.

SMWR is een lerende organisatie.

Cyclisch opereren, investeren in vernieuwende vakinhoudelijke ontwikkelingen en het borgen van kwaliteit zijn voor ons vanzelfsprekend. Bovendien stimuleren wij onderlinge wisselwerking en ruggenspraak om het vak op een hoger plan te krijgen.

Wij zien onszelf als partners van de school en de ouders.

Wij zetten extra deskundigheid en mogelijkheden in om kinderen weer levenslustig en leergierig te krijgen.

Werkwijze

Wij benutten zoveel mogelijk de pedagogische omgeving rond het kind.
Onze schoolmaatschappelijk werkers hebben hun eigen werkplek in de school tijdens schooltijden. Zo zijn ze maximaal bereikbaar en herkenbaar voor kinderen, ouders en leerkrachten.
Zij leggen en onderhouden goede contacten met het wijkteam. Met als doel om kinderen, ouders en scholen zoveel mogelijk profijt te geven van deze samenwerking.
Zij werken zowel met individuele kinderen en ouders als met groepen. SMWR vertaalt vragen en signalen in en buiten school steeds vaker en sneller in een krachtige en effectieve groepsinterventie.

Partners

Is het in het belang van het kind en van de ouders, dan werken wij in principe samen met een breed aantal maatschappelijke instellingen. Van moskee en kerk tot kinderwerk en van jeugdarts tot sportclub. Optimaliseren van de sociale omgeving van het kind is onze inzet. Als dat om samenwerking vraagt, dan zijn wij daartoe altijd bereid.

Dit past bij ons uitgangspunt om de pedagogische omgeving rond het kind maximaal te benutten.

SMWR heeft een intensief samenwerkingsverband met voorscholen en in het bijzonder de voorscholen van Peuter & Co.